Wat voor impact heeft de coronacrisis op Europese regelgeving en -beleid? En met welke Europese aspecten moet uw overheidsorganisatie rekening houden als u extra maatregelen neemt om de effecten van de coronacrisis op te vangen? Denk bijvoorbeeld aan de staatssteun- en aanbestedingsregels. Kenniscentrum Europa decentraal lanceert een actualiteitenpagina met de laatste ontwikkelingen en verdiepende informatie.

 

NAAR DE CORONA-ACTUALITEITENPAGINA

Nieuws

WEKELIJKS OP DE HOOGTE WORDEN GEHOUDEN?

Abonneer u dan op de nieuwsbrief de Europese Ster en mis niks van de belangrijkste Europese ontwikkelingen voor gemeenten, provincies en waterschappen.

Commissie publiceert richtsnoeren voor grensoverschrijdende zorg

6 april 2020

Het coronavirus zet medische zorg wereldwijd onder druk. Om de grensoverschrijdende samenwerking in de EU op dit gebied te ondersteunen, heeft de Commissie praktische richtsnoeren gepubliceerd. Deze moeten de grensoverschrijdende behandeling van patiënten…

meer lezen

Verruiming tijdelijk staatssteunkader in verband met coronacrisis

6 april 2020

Op 19 maart heeft de Europese Commissie een tijdelijke kaderregeling gepubliceerd waarmee het mogelijk is om liquiditeit te verschaffen aan ondernemingen die het moeilijk hebben door de coronacrisis. Afgelopen vrijdag…

meer lezen

Overgebleven cohesiegeld wordt ingezet voor impact coronavirus

6 april 2020

Op woensdag 1 april 2020 is het Coronavirus Response Investment Initiative (CRII) van de Europese Unie in werking gegaan. Met dit initiatief wordt € 37 miljard ingezet om lidstaten te…

meer lezen

Agenda

Bekijk alles

Vanwege het coronavirus worden veel bijeenkomsten uitgesteld, geannuleerd of digitaal voortgezet. Bekijk in de agenda wat de status is van diverse bijeenkomsten.

Geen evenementen gevonden!

Praktijkvraag

30 maart 2020

Kunnen gemeenten gebruikmaken van financiering van de Europese Investeringsbank?

Binnen onze gemeente zijn we op zoek naar manieren om nieuwe projecten te financieren. Is het ook mogelijk om dit te doen via de Europese Investeringsbank?

Bekijk het antwoord

Helpdesk

helpdesk

Hebt u een vraag/opmerking over Europees recht en beleid, dan kunt u deze indienen via de helpdesk van Europa decentraal, kosteloos:

  • voor medewerkers bij gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk;
  • vragen over Europees recht en beleid en jurisprudentie;
  • binnen 5 werkdagen een antwoord.

Ga naar de helpdesk