Brexit

De EU en het Verenigd Koninkrijk zijn akkoord over een nieuw partnerschap. De Brexit Impact Scan voor overheden is volledig geactualiseerd. Doe (opnieuw) de impact scan en krijg duidelijkheid over de gevolgen van de Brexit.

Doe de scan 

Nieuws

WEKELIJKS OP DE HOOGTE WORDEN GEHOUDEN?

Abonneer u dan op de nieuwsbrief de Europese Ster en mis niks van de belangrijkste Europese ontwikkelingen voor gemeenten, provincies en waterschappen.

Faciliteit voor herstel en veerkracht: 37% gereserveerd voor behalen klimaatdoelstellingen

25 januari 2021

Sterker en veerkrachtiger uit de crisis komen. Dat is het doel van het coronaherstelfonds NextGenerationEU en het belangrijkste instrument daarbinnen: de faciliteit voor herstel en veerkracht. De Raad en het Europees Parlement hebben op 18 december 2020 een politiek akkoord bereikt over de invulling van deze faciliteit. Een groot deel van de uitgaven moet worden gereserveerd voor het behalen van de EU-klimaatdoelstellingen.

(meer…)

meer lezen

Een nieuw initiatief: Europees Bauhaus voor het duurzaam en stijlvol renoveren van gebouwen

25 januari 2021

Het startschot is gegeven voor een nieuw Europees project: het Europees Bauhaus. Binnen dit interdisciplinaire project worden duurzaamheid en stijl gecombineerd. Verschillende belanghebbenden worden samengebracht om gebouwen op een creatieve manier te verduurzamen en knelpunten in de renovatie aan te pakken.

(meer…)

meer lezen

Debat over de aanpassing van mededingings- en staatssteunregels ten behoeve van de Green Deal

25 januari 2021

Hoe kunnen de Europese mededingings-en staatssteunregels bijdragen aan het behalen van de doelstellingen van de Green Deal? Daarover organiseert de Europese Commissie op 4 februari 2021 een online debat. Tijdens het debat zullen verschillende gastsprekers, uit verschillende lidstaten en EU-instellingen, zich over het onderwerp buigen.

(meer…)

meer lezen

Agenda

Bekijk alles
« januari 2021 » loading...
MDWDVZZ
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Praktijkvragen

MOETEN ONDERNEMERS UIT HET VK TOEGELATEN WORDEN TOT DE EUROPESE AANBESTEDINGSPROCEDURES?

Ja, ondernemers uit het VK moeten toegelaten worden tot Europese aanbestedings­procedures, ook nu het VK geen lid meer is van de Europese Unie. In de handels- en samenwerkings­overeenkomst wordt namelijk ingezet op wederzijdse toegang tot elkaars aanbestedings­markten. Hierbij wordt de Government Procurement Agreement  gevolgd.

LEES HIER HET ANTWOORD

Helpdesk

helpdesk

Hebt u een vraag/opmerking over Europees recht en beleid, dan kunt u deze indienen via de helpdesk van Europa decentraal, kosteloos:

  • voor medewerkers bij gemeenten, provincies, waterschappen en het Rijk;
  • vragen over Europees recht en beleid en jurisprudentie;
  • binnen 5 werkdagen een antwoord.

Ga naar de helpdesk