Aanmelden kan nog: 14 december lustrum-seminar Europa decentraal

4 december 2017

Europa decentraal bestaat 15 jaar en dat vieren wij! Het kenniscentrum nodigt u graag uit voor het lustrum-seminar met aansluitend een netwerkborrel op 14 december in theater Diligentia (Lange Voorhout 5 te Den Haag). Het thema van het lustrumseminar is ‘Europees recht beter geregeld – 15 jaar in 15.000 vragen en antwoorden’, aanmelden doet u tot en met 7 december via de link onderaan deze pagina.

Seminar ‘Europees recht beter geregeld’

De uitwerking van de EU op lokaal en regionaal niveau is evident. Maar is er ook in Brussel bewustzijn van hoe groot deze impact is? Door meer aandacht voor de daadwerkelijke uitwerking van Europese regels in de decentrale praktijk, kunnen zowel Europese als nationale (implementatie)regels beter op elkaar en op de decentrale praktijk aansluiten.

Samen met u kijken wij graag hoe het traject van better regulation (ook wel betere regelgeving) vorm krijgt en welke rol Europa decentraal vanuit zijn informerende, adviserende en signalerende functie kan spelen. Er passeren verschillende vraagstukken – die het kenniscentrum de afgelopen 15 jaar heeft behandeld – de revue.

Programma lustrum 14 december

  • 13:45-14:30 uur Inloop met koffie en thee
  • 14:30 uur Opening door dagvoorzitter Ilona Eichhorn
  • 14:35 uur Welkomstwoord Fenna Beekmans (directeur-bestuurder Europa decentraal)
  • 14:45 uur Sprekers Luuk van Middelaar en Wim van de Donk
  • 15:45 uur Koffiepauze
  • 16:15 uur Europeesrechtelijke vraagstukken en better regulation in de praktijk
  • 17:00 uur Netwerkborrel

Sprekers

Het seminar wordt ingeleid door Luuk van Middelaar, hoogleraar EU-recht in Leiden en columnist bij de NRC. Hij studeerde geschiedenis en filosofie en was speechschrijver en adviseur van Herman Van Rompuy, de vaste voorzitter van de Europese Raad. Recent publiceerde Luuk van Middelaar het boek ‘De nieuwe politiek van Europa’.

Zijn coreferent Wim van de Donk is commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant en hoogleraar Bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg. Wim van de Donk was in 2003 lid en van 2004 tot 2009 voorzitter van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

Aanmelden

Aanmelden voor het lustrum van Europa decentraal kan tot en met donderdag 7 december via deze link. U kunt zich ook aanmelden voor een deel van het programma. Hebt u vragen over het lustrum of over het programma, neem dan contact met ons op via bijeenkomsten@europadecentraal.nl.

Door:

Lycke Oomen, Europa decentraal

Meer informatie:

Lustrumpagina, Europa decentraal

X