Nieuws

Publicatie: 4 maart 2019

Door: en


Met als thema ‘New solutions to complex challenges’ wordt in november 2019 de European Public Sector Award  (EPSA) uitgereikt. Overheidsorganisaties die naar deze prestigieuze prijs willen meedingen hebben tot 18 april de mogelijkheid om zich aan te melden.


De EPSA wordt sinds 2007 elke twee jaar uitgereikt voor de meest innovatieve en excellente prestaties van overheidsorganisaties in Europa. De prijs is een initiatief van het European Institute of Public Administration (EIPA) in samenwerking met de Europese Commissie en een aantal Europese lidstaten, waaronder Nederland.

Categorieën

In 2017 meldden zich 150 overheidsorganisaties uit 30 Europese landen aan om mee te dingen naar de EPSA 2017. Onder de winnaars waren projecten voor het ondersteunen van vluchtelingenkinderen en voor het ontwikkelen van stadsdelen in samenspraak met de bewoners. Ook dit jaar kunnen overheidsorganisaties zich in drie categorieën aanmelden:

  • Europees of nationaal
  • Regionaal
  • Lokaal of bovenlokaal

De uitreiking van de prijs vindt plaats tijdens de slotceremonie die van 4 tot en met 6 november plaatsvindt in Maastricht. Overheidsorganisaties die excellente of innovatieve prestaties hebben geleverd worden uitgenodigd zich aan te melden.

Bron:

European Public Sector Award, website EIPA

Meer informatie

Beste inzendingen 2017, EPSA