Aanmeldingen editie 2018 van Youth4Regions zijn geopend

18 juni 2018

De Europese Commissie is op zoek naar studenten journalistiek om verslag te doen van de Europese Week van de regio’s en steden in oktober 2018. Aanmelden kan tot en met 29 juni.

Youth4Regions Media programma

De inschrijvingen voor de jaarlijkse editie van het Youth4Regions Media Programma zijn geopend. Studenten journalistiek kunnen een geschreven stuk of een video insturen over een project dat mede wordt gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling of het Cohesiefonds. Uit de inzendingen wordt per EU-lidstaat een winnaar gekozen die de kans krijgt om van 7 tot 11 oktober in Brussel verslag te doen van de Europese Week van de regio’s en steden. Het Youth4Regions programma heeft als doel om journalistieke talenten te laten kennismaken met regionaal beleid. De Commissie betaalt vervoer- en verblijfskosten.

De winnaars krijgen:

  • Praktische werkervaring als journalist voor het grootste regionale ontwikkelingsevenement van Europa
  • Opleiding in journalistiek, communicatie en regionaal beleid
  • Mentorbegeleiding van een professionele journalist
  • De kans om andere journalistieke studenten uit heel Europa te ontmoeten
  • De mogelijkheid om gepubliceerd te worden op de Commissiewebsite en in een Europawijd tijdschrift

Aanmelden kan tot en met 29 juni via deze link.

Europese Week van de regio’s en steden

De Europese Week van de regio’s en steden is een jaarlijks terugkerend evenement in Brussel waar regionale en lokale overheden samen met deskundigen best practices uitwisselen op het gebied van regionale en stedelijke ontwikkeling. De Europese Week van regio’s en steden wordt georganiseerd door het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) en directoraat-generaal Regionaal Beleid en Stadsontwikkeling (DG REGIO) van de Europese Commissie.

De Europese Week van de regio’s en steden werd in 2017 bezocht door 6000 deelnemers uit 74 landen. Er waren 187 partner-regio’s en -steden uit de 28 lidstaten.

Door:

Solange Kamm, Huis van de Nederlandse Provincies

Bronnen:

Journalism students invited to apply for Youth4Regions 2018 Media Programme, nieuwsbericht Europese Commissie