Aanmeldingen verkiezing Europese Innovatiehoofdstad 2018 en de EU Energy Days

19 maart 2018

De aanmeldingen voor de Capital of Innovation Award 2018 (iCapital) en voor deelname aan de EU Energy Days zijn geopend.

Capital of Innovation Award 2018

De Capital of Innovation Award is een jaarlijkse prijs voor steden die op originele wijze innovatie bevorderen die de duurzaamheid ten goede komt.  In het bijzonder steden die:

  • Bijdragen aan open en dynamische innovatie-ecosystemen
  • Burgers betrekken bij besluitvorming
  • Innovatie gebruiken om de duurzaamheid van hun steden te verbeteren

De winnaar krijgt een miljoen euro en er zijn vijf troostprijzen van 100.000 euro. Voorwaarde voor deelname is dat de stad minimaal 100.000 inwoners heeft én gelegen is binnen de EU. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 21 juni hier aanmelden.

EU Energy Days

De EU Energy Days zijn onderdeel van de EU Sustainable Energy Week die plaatsvindt van 4 – 8 juni in Brussel. Het doel van de Energy Days is om mensen bewuster te maken van duurzame energie en wat er allemaal bij komt kijken. Tijdens de Energy Days vinden ‘not-for-profit’-evenementen plaats die uiteenlopen van rondleidingen, presentaties en lezingen tot bijvoorbeeld open dagen. Ze worden georganiseerd door en voor iedereen, zolang het evenement de bevordering van de schone energietransitie promoot. De Energy Days vinden plaats in de maanden mei en juni. Op de website van EUSEW is meer informatie te vinden en kan men zich inschrijven.

Door:

Solange Kamm, Huis van de Nederlandse Provincies

Bronnen:

EU open calls op innovatie en energie, nieuwsbericht VNG

Meer informatie:

The European Capital of Innovation (iCapital) Award, Europese Commissie
Sustainable Energy Week