Terugblik bijeenkomsten

Europa decentraal organiseert regelmatig bijeenkomsten voor decentrale overheden over actuele onderwerpen. Hieronder leest u impressies van enkele recente evenementen. Een overzicht van aankomende bijeenkomsten staan in onze agenda. Liever een bijeenkomst bij uw organisatie? Bekijk de mogelijkheden onder Presentatie op locatie.

WERKBEZOEK BRUSSEL 4 en 5 juli 2018

Afgelopen 4 en 5 juli 2018 was Europa decentraal op werkbezoek in Brussel. We hebben o.a. gesproken met de afdeling Evaluation, Regulatory Fitness and Performance van de Europese Commissie, de Permanente Vertegenwoordiging (PV EU) in Brussel, VNO-NCW, Bureau Brussel van de Unie van Waterschappen en het Huis van Nederlandse Provincies. Tijdens deze gesprekken hebben we nuttige kennis en ervaringen kunnen uitwisselen.

Lees meer

INTERNATIONALE INTERESSE IN KENNISCENTRUM EUROPA DECENTRAAL

Kenniscentrum Europa decentraal staat niet alleen in Nederland bekend als hét instituut dat Europees recht en beleid naar de decentrale praktijk vertaalt en zich inzet voor het creëren van Europabewustzijn bij decentrale overheden en de ministeries. Ook vanuit andere Europese landen is men geïnteresseerd in de werkwijze en expertise van dit kenniscentrum. In april hebben twee Zweedse delegaties het kenniscentrum bezocht om kennis uit te wisselen.

Lees meer