Wanneer

donderdag
8 november 2018

Locatie

European Committee of the Regions
Rue Belliard 101, 1040 Brussel, Brussel

European Public Communication Award

Op 8 en 9 november 2018 zal EuroPCom opnieuw plaatsvinden in Brussel. Dit event gaat voornamelijk over communicatie over en met Europa. Verschillende projecten van lokale, provinciale, regionale en nationale overheden maken kans op de EuroPCom award. Input leveren kan tot 15 april 2018. Meer dan 900 collega’s van lokale, regionale, nationale en Europese overheden zulen dit evenement bijwonen. Deze conferentie bevat debatten, workshops en lezingen over de grote uitdagingen met betrekking tot EU-communicatie en publieke communicatie in het algemeen.

De European Public Communication Award is bedoeld om best practices met betrekking tot EU-communicatie te delen en te bevorderen. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door het Comité van de Regio’s in samenwerking met het Europees Parlement, de Europese Raad en de Europese Commissie. Vorig jaar sleepte de provincie Antwerpen met ‘Pop Up Europa’ deze prijs in de wacht.

Thema’s 2018

Dit jaar zal de conferentie zich focussen op de Europese verkiezingen van 2019 en de toekomst van EU27. Daarnaast zal het evenement zich specifiek richten op het communiceren van de EU op lokaal en regionaal niveau.
De voorlopige lijst van macrothema’s:
  • voorbereiden op de verkiezingen van 2019
  • Europa regionaal en lokaal communiceren;
  • betrokkenheid en participatie bevorderen;
  • alles digitaal – hulpmiddelen en trends.

Uw feedback

Kent u recente communicatieprojecten met betrekking tot de voorgestelde thema’s? Kunt u sprekers of deskundigen aanbevelen die kunnen deelnemen aan de debatten en workshops? Wat voor soort EuroPCom-minitraining zou u nuttig vinden? Welke andere thema’s en onderwerpen staan op uw verlanglijst voor EuroPCom 2018?
Stuur uw voorstellen of opmerkingen per e-mail of plaats ze in onze LinkedIn-groep of op Twitter. Gebruik dit aanvraagformulier om aan het ideeënlab deel te nemen. Gelieve de deadline van 15 april 2018 te respecteren.
X