Wanneer

vrijdag
16 november 2018

Tijd

10:00 - 18:00

Locatie

Europees Comité van de Regio's
Rue Belliard 101, Brussel

ITEM Jaarconferentie 2018

Op 16 november organiseert het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility (ITEM) een conferentie in Brussel met als onderwerp: Grensoverschrijdende samenwerking: toekomstige uitdagingen.

De ITEM jaarconferentie 2018 ‘Grensoverschrijdende samenwerking: toekomstige uitdagingen’, die wordt georganiseerd in samenwerking met het Europees Comité van de Regio’s en het directoraat-generaal Regionaal beleid en Stadsontwikkeling van de Europese Commissie, staat in het teken van:

  • het opzetten van sterke netwerken voor burgers en samenleving in Europese grensregio’s,
  • samenwerken in grensoverschrijdende arbeidsmarkten,
  • het verbeteren van informatie over de gevolgen van wetgeving voor grensregio’s,
  • het opbouwen van wederzijds vertrouwen.

Het programma vindt u hier.

ITEM

Expertisecentrum ITEM is de spil van onderzoek, advisering, kennisuitwisseling en trainingsactiviteiten omtrent grensoverschrijdende mobiliteit en samenwerking. De uitdagingen waarmee de landen van de Europese Unie door de toenemende globalisering van de economie en internationalisering van de samenleving nu en in toekomst geconfronteerd worden, zijn groot. ITEM is een interdisciplinair instituut, opgezet vanuit de Universiteit Maastricht, in samenwerking met Zuyd Hogeschool, NEIMED, de Provincie Limburg, de Gemeente Maastricht en de Euregio Maas-Rijn.

Praktische informatie

De conferentie vindt plaats op 16 november bij het Europees Comité van de Regio’s in Brussel.
U kunt zich hier aanmelden.

X