Wanneer

donderdag
15 maart 2018

Tijd

15:00 - 18:00

Locatie

Academisch Genootschap Eindhoven
Parklaan 93, 5613 Eindhoven, Eindhoven

ITEM/SVB Informatiesessie: Grensoverschrijdende werkloosheid

Op 15 maart 2018 organiseert het Institute for Transnational and Euregional cross border cooperation and Mobility / ITEM en de Sociale Verzekeringsbank een informatiesessie over grensoverschrijdende werkloosheid.

U heeft een grensarbeider in dienst, en u wilt de arbeidsovereenkomst opzeggen. Welke mogelijkheden heeft u? Wat zijn de uitkeringsrechten van de grensarbeider? Waarmee moet u rekening houden als u een aanvulling op de uitkering wilt betalen? Hoe ziet de regeling in België en Duitsland er uit? Wordt de transitievergoeding gekort op de uitkering? Mag ik een vaststellingsovereenkomst gebruiken? Welke wijzigingen zitten eraan te komen? Waar moet je procederen?

En zo zijn er nog meer vragen bij het ontslag van een werknemer die in een ander land woont. U wilt uw werknemer goed inlichten, en u moet zelf ook weten of u de goede dingen doet, en de dingen goed doet.

Deze vragen en misschien nog veel meer kunt u beantwoorden na de Workshop Werkloosheid in Europees Verband: België en de Workshop Werkloosheid in Europees verband: Duitsland.

Meer informatie over deze informatiesessie vindt u via onderstaande link:

https://www.maastrichtuniversity.nl/events/item-svb-informatiesessie-grensoverschrijdende-werkloosheid

Voor vragen met betrekking tot het evenement neemt u alstublieft contact op met Expertisecentrum ITEM via item@maastrichtuniversity.nl.

 

X