Wanneer

maandag
28 januari 2019

Tijd

13:00 - 18:00

Locatie

Nieuwspoort
Lange Poten 10, Den Haag

Nationale Privacy Conferentie

Op 28 januari organiseert de ECP (Platform voor de InformatieSamenleving) van 13:00 tot 18:00 de Nationale Privacy Conferentie in Den Haag.

28 januari is de Europese Dag van de Privacy. Deze dag is in het leven geroepen om aandacht voor privacy te vragen. Na de invoering van de AVG afgelopen 25 mei is aan aandacht voor privacy geen gebrek. In de boardroom, op de ICT-afdeling, tijdens het overleg van de marketeers en op een verjaardag met de familie. Allerlei plekken waar nu over privacy gesproken wordt.

Tijdens de conferentie geven we een blik in de keuken van waar we nu staan. Er zijn baanbrekende onderzoeken gedaan, de Autoriteit Persoonsgegevens heeft meer invulling aan haar rol gegeven en veel organisaties hebben werk verricht om compliant te zijn. Voldoen aan de nieuwe wetgeving is de ene kant van de privacy-discussie. Duurzame privacybescherming vergt echter meer, waaronder een cultuuromslag en actieve ontwikkeling van privacy by design.

Brenno de Winter zal zijn visie geven op de huidige status. Een kritische, humoristische blik op dat wat nu speelt en zal spelen. Sophie in ‘t Veld kan u vanuit haar ervaringen in Brussel de Europese wereld voorhouden. Ook willen wij u een blik in de keuken werpen van een samenwerking waarin Tijmen Schep u meeneemt in de wereld van iconen en hoe je privacy voor je kan laten werken. Jeroen Terstegge heeft ruim 25 jaar ervaring op privacy gebied en is de grondlegger van de Binding Corporate Rules. Hij zal ons zijn ervaringen delen en komen tot de essentie van privacy voor ondernemers.

In een paneldiscussie zullen we enkele experts (vanuit verschillende sectoren) stellingen voorleggen en met het publiek in debat laten gaan. We zullen een aantal actuele onderwerpen de revue laten passeren.

Tijdens de conferentie worden de Nederlandse Privacy Awards (www.privacyawards.nl) uitgereikt. Dit jaar hebben bijna 20 deelnemers zich aangemeld, met een groot aantal hoogwaardige inzendingen. De genomineerde indieners zullen pitches verzorgen zodat u als aanwezige ook enthousiast kunt raken over hun privacy oplossingen.

U kunt zich hier aanmelden.

X