Breda wint Access City Award 2019

10 december 2018Regionaal beleid en fondsen

Breda is op 4 december uitgeroepen tot de winnaar van de Access City Award 2019. Dit is een prijs van de Europese Commissie die wordt uitgereikt om de toegankelijkheid en mogelijkheden voor mensen met een handicap en ouderen te bevorderen. Breda heeft gewonnen, omdat deze stad voortdurend verbeteringen doorvoert om het leven voor mensen met een handicap gemakkelijker te maken.

Wat is de Access City Award?

De Access City Award wordt jaarlijks uitgereikt door de Europese Commissie en het European Disability Forum. Met de Access City Award worden steden in de EU onderscheiden voor hun inspanningen om toegankelijk te zijn voor personen met een handicap en senioren. De award is bedoeld om steden en gemeenten elkaar te laten inspireren door ervaringen te delen. Vanuit het gezichtspunt van de Europese Commissie maakt de award duidelijk hoe belangrijk toegankelijkheid is voor steden in heel Europa. Toegankelijkheid zorgt volgens de Commissie namelijk voor een gelijke toegang tot fundamentele rechten, een verbeterde levenskwaliteit en gelijke toegang tot de mogelijkheden van de stad.

Winnaar 2019

Er waren dit jaar 52 aanmeldingen voor de award waarvan vijf finalisten zijn genomineerd. Marianne Thyssen, Europees commissaris voor Werkgelegenheid, Sociale Zaken, Vaardigheden en Arbeidsmobiliteit, legt uit dat Breda gewonnen heeft, omdat openbare plaatsen zoals parken en winkels voor iedereen toegankelijk zijn in deze stad. Ook kunnen alle burgers van het openbaar vervoer gebruikmaken door digitale technologieën.

Door:

Sharon Smedes, Europa decentraal

Bron:

Breda wint Access City Award 2019 voor verbetering van de toegankelijkheid voor burgers met een handicap, Europese Commissie

Meer informatie:

Access City Award, Europese Commissie
Is uw stad de meest toegankelijke van Europa? Win de Access City Award 2019!, nieuwsbericht Europa decentraal
Access City Award 2018: voorbeelden van beste praktijken voor een betere toegankelijkheid van steden in de EU, publicatie Europese Commissie