CvdR organiseert seminar omtrent stedenbanden

30 januari 2017

Op 7 februari organiseert het Comité van de Regio’s in samenwerking met de Europese Commissie een seminar omtrent stedenbanden. ‘Investing in Europe: building a coalition of smart cities and regions’ zal gepresenteerd worden door Maroš Šefčovič, vicevoorzitter van de Commissie, en Markku Markkula, voorzitter van het Comité van de Regio’s.

Seminar

Sprekers voor het seminar zijn onder anderen Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam en Arantza Tapia, Minister van Economische Ontwikkelingen van Baskenland. De sprekers zullen hun ervaring delen omtrent het inzetten van de publieke sector en bedrijven voor een slimme economie. Het seminar vindt plaats in het gebouw van het Comité van de Regio’s in Brussel tussen 10:00 en 16:00. Er zal ook een netwerklunch plaatsvinden. Hier kunt u zich inschrijven om deel te nemen.

Verdere evenementen

Naast dit seminar organiseert het Comité van de Regio’s meerdere evenementen die interessant kunnen zijn voor decentrale overheden.  Zo staat er voor 15 maart een workshop omtrent duurzame stadsontwikkeling op de agenda. Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met de Europese Commissie.

Op 24 maart organiseert het Comité van de Regio’s een conferentie omtrent innovatieve energie. Deze en meerdere evenementen zijn terug te vinden op de agendapagina.

Door:

Pierre Kas, Europa decentraal

Bronnen:

Upcoming events, Comité van de Regio’s