Denk mee over de toekomst van Europa

23 januari 2017

Hoe kunnen we Europa en de Euregio verbeteren? Hoe brengen we Europa dichterbij? En, hoe maken we het meer tastbaar? Dáár gaat het over tijdens de Europe Calling! Burgertop op 6 mei 2017. Burgers uit de Euregio worden uitgenodigd om voorafgaand en tijdens deze Burgertop mee te denken over de toekomst van Europa. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan hier.

Regiotafels

In februari wordt gestart met zogenaamde regiotafels als voorbereiding op de conferentie. Geïnteresseerden kunnen zich nu al hiervoor opgeven. Deze regiotafels zijn bedoeld om de te bespreken onderwerpen voor de Burgertop te bepalen.

Waar?

Deze bijeenkomsten vinden plaats in:

  • Luik (4 februari)
  • Maastricht (11 februari)
  • Aken (18 februari)
  • Genk (18 februari)

De insteek van de discussies tijdens de regiotafelsessies en de uiteindelijke Burgertop is om kritisch te reflecteren op het huidige Europa en ook op de betekenis ervan voor het wonen, werken en leven in de Euregio.

Waarom een Burgertop?

De Burgertop wordt gezamenlijk georganiseerd door de Euregio Maas-Rijn, de Provincie Limburg en de gemeente Maastricht. De top wordt georganiseerd onder de vlag van het Europe Calling!-programma. Daarin wordt stilgestaan bij het 25-jarig jubileum van de ondertekening van het Verdrag van Maastricht. Dit wapenfeit wordt niet zo zeer gevierd, maar vooral als gelegenheid gezien om kritisch te kijken naar het Europa van nu en de betekenis die het heeft voor het wonen, werken en leven in de Euregio.

Vragenlijst

In 25 jaar is immers veel veranderd. Europe Calling! is van mening dat met de ideeën van burgers de Europese Unie en de Euregio samen verder vormgegeven kunnen worden. In aanloop naar de regiotafels bestaat ook de mogelijkheid om alvast een online vragenlijst in te vullen. De uitkomst vormt de basis voor de regiotafels.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aan melden via de website van Europe Calling! Hier is ook de online vragenlijst en meer informatie over de Burgertop te vinden.

Door:

Ilse Buijs, Huis van de Nederlandse provincies

Bron:

Persbericht, Europe Calling!

Meer informatie:

Europa Calling!