Dynamiek van het Noorden laat positieve indruk achter

2 maart 2015

Medewerkers van Europarlementariërs en Tweede Kamerleden brachten op 19 en 20 februari een bezoek aan het Noorden. Er werd onder andere gesproken over hoe de samenwerking tussen Brussel, Den Haag en Noord-Nederland verbeterd kan worden.

De reacties op het werkbezoek waren positief. De assistenten gaven aan dat ze een ander – veelal positiever – beeld hebben gekregen van Noord-Nederland, dat ze de voorbeelden kunnen gebruiken voor hun werk en dat ze nu ook weten wie hun Noord-Nederlandse counterpart is.

Dynamiek van het Noorden

Doel van het werkbezoek was de dynamiek van de regio te laten ervaren, een netwerk voor de komende jaren op te bouwen en de medewerkers als ambassadeurs voor het Noorden naar Brussel en Den Haag terug te laten gaan.

Programma

Commissaris van de Koning Van den Berg verwelkomde de assistenten in het Groninger Museum. Van den Berg benadrukte het belang van input uit de regio voor het werk in het Europees Parlement of de Tweede Kamer.

Diverse routes

De medewerkers konden vervolgens kiezen voor één van de thematische routes: Agro & Biobased, Healthy Ageing & Energie, Innovatiecluster & High Tech Systemen en Materialen (HTSM) of Wetsus & Culturele Hoofdstad. Via de Storify van #VolghetNoorden kunt u de reacties op de routes nalezen.

Door:

Sigrid Sengers en Roxanne Koenis, Huis van de Nederlandse Provincies

Voor meer informatie:

Programma Volg het Noorden, SNN
De Storify van #VolghetNoorden