EIB’s Social Innovation Tournament

De Europese Investeringsbank (EIB) organiseert voor de tweede keer het Social Innovation Tournament. De EIB wil hiermee een nieuwe generatie van innovatieve ideeën stimuleren. Daarnaast biedt het de kans om bestaande best practices te belonen.

De EIB beloont hiermee projecten die meewerken aan de strijd tegen maatschappelijke uitsluiting. Hieronder vallen projecten op domeinen als onderwijs en gezondheidszorg, natuurlijk of stedelijk milieu, nieuwe technologieën, nieuwe systemen en nieuwe processen. Verbeteringen die op deze gebieden worden behaald zijn van grote waarde voor ondernemers, maar hebben ook belangrijke sociale gevolgen.

In 2013 wordt met de uitreiking van een prijs in de categorie ‘Uitzonderlijke prestaties’ extra aandacht gevestigd op het stedelijk en natuurlijk milieu.

Zowel profit als non-profitorganisaties, universiteiten en hogescholen kunnen meedoen aan het tournament. Voor de winnaar is een bedrag van 25.000 euro weggelegd, de tweede finalist ontvangt 10.000 euro. Deelnemers kunnen zich nog tot 15 mei 2013 aanmelden.

Door:

Marloes van Nistelrooij, Huis van de Nederlandse Provincies, Brussel

Bron:

Vleva, ‘Wedstrijd Europese Investeringsbank: Sociale ’, 11-3-2013

Meer informatie:

EIB wedstrijd
EIB