Enquête over de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling

17 december 2018

Het Europees Comité van de Regio’s heeft in samenwerking met de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling een enquête geopend over de bijdragen van lokale en regionale overheden aan de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. Invullen kan tot en met 22 februari 2019.

Sustainable Development Goals

In 2015 werden de Agenda voor Duurzame Ontwikkeling en 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties ondertekend door 193 landen. De ondertekenende landen geven regelmatig een update over de uitvoering van deze agenda en doelstellingen. Regionale en lokale overheden spelen een belangrijke rol in de uitvoering omdat de meeste Sustainable Development Goals (SDG’s) hun rechtstreeks aangaan. Volgens de OESO raakt 65% van de SDG’s beleid dat door lokale en regionale overheden wordt uitgevoerd.

Enquête

Via de enquête wil het Europees Comité van de Regio’s (CvdR) in samenwerking met de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) in kaart brengen hoe lokale en regionale overheden de SDG’s hebben geïmplementeerd of momenteel implementeren. Deze informatie wordt vervolgens gebruikt om de toekomstige EU-strategie voor duurzame ontwikkelingen vorm te geven. De feedback wordt ook meegenomen in het CvdR-advies over een duurzaam Europa in 2030, dat in 2019 wordt opgesteld.

De enquête is beschikbaar in alle EU-talen en is geopend tot en met 22 februari 2019.

Door:

Solange Kamm, Huis van de Nederlandse Provincies

Bronnen:

Neem deel aan de CvdR/OESO-enquête over de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling (SDG’s)!, Europees Comité van de Regio’s
Enquête bijdrage regio’s en steden aan duurzame ontwikkeling, nieuwsbericht VNG