EPSA Awards 2013

8 november 2013

De European Public Sector Awards (EPSA) 2013 worden in november uitgereikt. 15 genomineerde projecten maken kans op de awards in 3 verschillende categorieën en 2 eervolle vermeldingen, die op 25, 26 en 27 november uitgereikt zullen worden in Maastricht. Dit initiatief van het European Institute for Public Administration (EIPA) wordt ondersteund door de provincie Limburg en de gemeente Maastricht.

Award

De EPSA awards worden in 2013 voor de vierde keer uitgereikt. De awards worden toegekend aan de meest innovatieve, efficiënte en best presterende projecten en hun actoren binnen de Europese publieke sector. EPSA richt zich op alle sectoren van het openbaar bestuur, met de nadruk op specifieke thema’s. Alle Europese overheidsinstellingen op alle niveaus, waaronder ook overheidsbedrijven, agentschappen of publiek-private partnerschappen, komen in aanmerking om hun projecten in te dienen. De penvoerder moet in ieder geval tot de publieke sector behoren. De EPSA awards worden uitgereikt aan projecten die hun succes bewezen hebben en tastbare resultaten kunnen laten zien op het gebied van duurzaamheid.

Genomineerden en bekendmaking

Op de lijst van Best Practice Certificate recipients staat ook een Nederlands project vernoemd. Het gaat om het project waarin de Tilburgse gevangenis ruimte verhuurd aan België. Omdat Nederland de cellen niet nodig heeft en België kampt met een cellentekort, vangt de gevangenis in Tilburg 650 gevangen op. Andere genomineerden zijn hier te lezen.

De EPSA 2013 Final Event and Award Ceremony vindt dit jaar op 25, 26 en 27 november plaats, respectievelijk op het Stadhuis van Maastricht, het EIPA en het Provinciehuis van Limburg. Het programma is hier te vinden. Aanmelden kan via deze website.

Door:

Marloes van Nistelrooij, Huis van de Nederlandse Provincies, Brussel

Bron:

Press release, ‘European Public Sector Award – EPSA 2013’, 1-10-2013

Meer informatie:

EPSA 2013
EIPA
Europese Ster, ‘EPSA 2013: European Public Sector Awards’, 14-1-2013