EU Sustainable Energy Week

11 maart 2013

Onder het motto “One Small Step from You, One Giant Leap for Europe!” organiseert de Europese Commissie ook dit jaar de EU Sustainable Energy Week 2013 (EUSEW 2013). Tijdens de EUSEW 2013 organiseren honderden gemeenten, regio’s, bedrijven en NGO’s in Europa hun eigen lokale Energy Day.

Energy Days zijn ‘not-for-profit’-evenementen die uiteenlopen van rondleidingen, presentaties en lezingen tot bijvoorbeeld open dagen. Allemaal hebben ze hetzelfde doel: het promoten van energiebesparing en hernieuwbare energie. Energy Days worden georganiseerd door heel Europa van 24 tot en met 28 juni 2013.

Andere onderdelen van de EUSEW 2013 zijn een topconferentie over duurzaam energiebeleid in Brussel en een awards-competitie. Regio’s worden van harte uitgenodigd om actief deel te nemen. Op deze manier, zo stellen de organisatoren, kunnen regio’s deel uitmaken van een groeiende Europese beweging die zich inzet voor duurzame energie. Het secretariaat van EUSEW biedt deelnemers ondersteuning aan in communicatie.

Geïnteresseerd? Op de website van EUSEW is alle informatie te vinden en kan men zich inschrijven. Voor meer vragen of informatie kunt u contact opnemen met Ralf Tinga, lid van de organisatie: ralf.tinga@eusew.eu, telefoon: +32 2 (0) 2 66 33 047), of kunt u een email sturen naar energydays@eusew.eu.

Door:

Rutger Haandrikman, Huis van de Nederlandse Provincies, Brussel

Meer informatie:

EUSEW 2013