EU zoekt startende beleidsmedewerkers en auditors

30 maart 2015

De jaarlijkse selectieprocedure, het zogenoemde concours, is 19 maart van start gegaan. Interesse in een baan als startende beleidsmedewerker bij de EU of als auditor bij de Europese Rekenkamer in Luxemburg? Inschrijven voor het concours kan tot respectievelijk 21 en 28 april.

Er worden kandidaten gezocht voor functies als beleidsmedewerker in diverse vakgebieden. Inschrijven voor het beleidsmedewerker concours kan vanaf donderdag 19 maart tot 21 april 2015. De inschrijving voor het auditor concours vindt plaats van donderdag 26 maart tot 28 april 2015.

Wat doe je als EU-beleidsmedewerker?

Als beleidsmedewerker ondersteun en adviseer je de beleidsmakers van de EU bij de uitvoering van de opdracht van hun instelling of orgaan. Je maakt bijvoorbeeld strategische analyses en werkt mee aan beleid, begrotingen, rapportages en/of controles.

Wie kan solliciteren?

Je hebt een afgeronde studie op universitair niveau (minimaal bachelor, diploma moet uiterlijk 31 juli 2015 behaald zijn) of een opleiding waarvan het niveau daarmee overeenstemt. Voor deze beleidsmedewerkers is geen specifieke studierichting vereist. Ook als hbo-talent met minimaal een 3-jarige bachelor kun je deelnemen. Je beheerst 1 officiële taal van de EU en het Engels, Frans of Duits goed.

Bron:

www.werkenbijdeeu.nl

Meer informatie:

Artikel over het concours, werkenbijdeeu.nl