Eurocommissaris Geoghegan-Quinn schrijft voor Regio Randstad

2 april 2013

In 2013 is Regio Randstad 20 jaar vertegenwoordigd in Brussel. In dit kader vinden verschillende activiteiten plaats, waaronder een maandelijks column die geschreven wordt door verschillende gastredacteuren. De column van deze maand komt van de hand van de Eurocommissaris voor onderzoek, innovatie en wetenschap, mevrouw Máire Geoghegan-Quinn.

De column van de Commissaris is getiteld ‘Time to reboot our economy‘. Geoghegan-Quinn schrijft hierin onder andere dat in het nieuwe Europese onderzoeksprogramma Horizon 2020, lokale en regionale overheden aan zet zijn om de economie een nieuwe boost te geven. Alle columns zijn te lezen op de website van Regio Randstad en worden verspreid via Twitter @RegioRandstad.

20 jaar

Naast de maandelijkse columns viert Regio Randstad haar 20 jarig jubileum met meer activiteiten. Zo neemt de regio in juni deel aan de Green Week met een workshop en een interactief debat over luchtkwaliteit. Hiernaast hosten de Europa gedeputeerden in september van dit jaar een werkbezoek door de vier Randstad provincies om Europese projecten te bezoeken en de toekomst te bespreken.

In oktober manifesteren zij zich tijdens de Open Dagen.

Door:

Joanne Swets, Huis van de Nederlandse Provincies, Brussel

Meer informatie:

Column van Eurocommissaris Geoghegan-Quinn
Europese Ster, ‘Randstad 20 jaar in Brussel feestelijk gelanceerd’, 4-2-2013
Regio Randstad in Brussel
Green Week 2014
Regio Randstad Twitter @RegioRandstad