Europa om de hoek-Kijkdagen

Op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 mei vindt de vierde editie van de ‘Europa om de hoek Kijkdagen’ plaats. De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk om te laten zien wat er in Nederland allemaal met Europees geld gebeurt. Een groot aantal projecten die financiering ontvangen vanuit Europese gelden, opent daarom tijdens de Kijkdagen hun deuren om te laten zien wat zij precies doen.

Veel van de te bezoeken projecten zijn normaal gesproken niet toegankelijk voor het publiek. Het is hiermee voor de bezoekers een unieke kans om een kijkje te nemen in de keuken van projecten in de buurt. En voor de deelnemende partijen biedt het een ideaal platform om hun project, werkzaamheden en de resultaten aan iedereen te laten zien. Subsidieontvangers weten uit eigen ervaring wat Europa voor hen betekent en kunnen deze boodschap geloofwaardig overbrengen. Er zijn inmiddels honderden projecten in Nederland met Europees geld gefinancierd en daarmee zijn er dus vele betrouwbare en enthousiaste ambassadeurs ‘om de hoek’.

110 projecten te bezoeken

In 2013 openden ruim 150 projecten landelijk hun deuren tijdens de Kijkdagen die ruim 20.000 bezoekers hebben getrokken. Dit jaar hebben zich inmiddels al ruim 110 projecten aangemeld. De deelnemende projecten bevinden zich op allerlei gebieden waardoor er voor iedereen wat wils bij is.

Bron:

Europaomdehoek.nl

Meer informatie:

Website Europa om de hoek Kijkdagen
Kijkdagen op Twitter #EUkijk2014
Kijkdagen op Facebook
Kijkdagen op YouTube
Kijkdagen op Instagram