Zoeken

ALTIJD OP DE HOOGTE?

Welke ontwikkelingen in de EU zijn van belang voor gemeenten, provincies en waterschappen? En wat betekent dat voor de dagelijkse praktijk?

Europese awards voor overheden die ondernemerschap bevorderen

29 maart 2016

De Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering komen er weer aan! Deze prijzen worden ieder jaar door de Europese Commissie uitgereikt aan (decentrale) overheden die initiatieven met betrekking tot ondernemerschap bevorderen.

Awards

De Europese Awards voor Ondernemerschapsbevordering (EEPA) worden uitgereikt aan de origineelste en meest succesvolle initiatieven van overheden en publiek-private partnerschappen in de EU die ondernemen bevorderen. U kunt zich tot en met 1 mei opgeven, daarna wordt er een nationale selectie gemaakt. In november nemen de geselecteerde overheden het tegen elkaar op, tijdens de finale in Bratislava. Afgelopen jaar heeft Nederland de Europese prijs gewonnen in de categorie ondernemerschapsbevordering.

Categorieën

De wedstrijd wordt georganiseerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van het ministerie van Economische Zaken. Deelname aan de wedstrijd is kosteloos. U kunt uw project aanmelden voor de volgende categorieën:

  • Bevorderen van de ondernemingszin;
  • Investeren in ondernemersvaardigheden;
  • Verbeteren van de bedrijfsomgeving;
  • Steun voor de ontwikkeling van groene markten en efficiënt gebruik van hulpbronnen;
  • Steun voor de internationalisering van ondernemingen; en
  • Verantwoord en inclusief ondernemerschap.

Door:

Petra Werkman en Lycke van Leusden, Europa decentraal

Meer informatie:

Aanmeldformulier Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

X