Europese mobiliteitsweek 2018 ‘Mix and Move’

14 mei 2018Vervoer

Van 16 tot 22 september vindt de Europese mobiliteitsweek 2018 plaats. De Europese mobiliteitsweek probeert de volksgezondheid en de levenskwaliteit te verbeteren door schone mobiliteit en duurzaam stedelijk vervoer te bevorderen. Gemeenten en steden kunnen zich nu registreren om acties en activiteiten te organiseren.

Europese mobiliteitsweek

De Europese mobiliteitsweek wordt sinds 2002 georganiseerd en is gebaseerd op een partnerschap tussen de Europese coördinatie (drie netwerken van lokale autoriteiten plus mobiliteits- en communicatiedeskundigen), de nationale coördinatoren (vertegenwoordigers van nationale ministeries en agentschappen) en de Europese Commissie.

Editie 2018 ‘Mix and Move’

De mobiliteitsweek van 2018 heeft als thema: ‘Mix and Move’. Om deel te nemen moet er aan een van de drie onderstaande criteria worden voldaan:

  1. Tijdens de Mobiliteitsweek van 16 t/m 22 september een actie of activiteit organiseren
  2. Het realiseren van permanente maatregelen het hele jaar
  3. Een autoloze dag organiseren. Bij voorkeur op 22 september tijdens de World Car-Free Day.

Lokale autoriteiten die aan alle drie de criteria voldoen – een week van activiteiten houden, permanente maatregelen uitvoeren en een autoloze dag houden – krijgen de status ‘Gouden deelnemers’ en komen in aanmerking voor de EUROPEANMOBILITYWEEK-awards.

Inschrijven

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat nodigt gemeenten, provincies en andere overheden uit om tijdens de Mobiliteitsweek op verschillende manieren activiteiten te organiseren op het gebied van duurzaam verkeer en vervoer. Inschrijven kan via het aanmeldformulier. Voor vragen kan contact worden opgenomen met mobiliteitsweek@axlefocused.nl.

Door:

Solange Kamm, Huis van de Nederlandse Provincies

Bronnen:

Doe mee aan de Europese mobiliteitsweek 2018, nieuwsbericht VNG

Meer informatie:

European Mobility week

Duurzame mobiliteit, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Handboek met voorbeelden, ministerie van Infrastructuur en Waterstaat