Evenement: European Innovation Partnership on Smart Cities and Communities

25 april 2013

Op dinsdag 14 mei 2013 organiseren ERRIN, EUROCITIES, EURADA en het Huis van de Nederlandse Provincies een informatie evenement over het Europees Innovatiepartnerschap Slimme steden en gemeenschappen (EIP).

Van 14.30 tot 18.00 uur licht de Europese Commissie onder andere de stand van zaken toe over de manier waarop partijen betrokken kunnen raken in het EIP. Daarna volgt een debat over de sleutelelementen voor een slimme stad en de organisatie van stakeholders hierbinnen. Vragen die aan bod komen zijn onder anderen:

– Wat zijn de belangrijkste prioriteiten om slimme steden te realiseren?
– Wat zijn de beste manieren om dit in de praktijk te organiseren?

Sprekers

Het doelpubliek van dit evenement zijn beleidsmakers en mensen uit de praktijk vanuit steden en regio’s die geïnteresseerd zijn in slimme steden en gemeenschappen en het EIP voor slimme steden en gemeenten. Sprekers zijn onder anderen, Daniel Termont, Burgemeester van Gent en Richard Tuffs, directeur van ERRIN. Het volledige programma van de middag is hier te vinden.

Het evenement vindt plaats in het Huis van de Nederlandse Provincies, Trierstraat 59/61 in Brussel. Registreren voor deelname kan tot dinsdag 7 mei via het volgende formulier.

Door:

Marloes van Nistelrooij, Huis van de Nederlandse Provincies, Brussel

Meer informatie:

ERRIN
EURADA
EUROCITIES