Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

5G for smart communities (CEF Digital) lanceringsevenement

25 april @ 09:00 15:30

Wat zijn de doelen van Europe’s Digital Decade, met name als het gaat om het ontwikkelen en uitrollen van 5G? Wat betekent dit voor slimme gemeenten of regio’s en en voor innovatie? Dit evenement is bedoeld voor overheden, providers van mobiele en andere netwerken en fabrikanten van apparatuur om hun ervaringen en ideeën te delen.

De Europese Commissie en uitvoerend agentschap HaDEA zullen presentaties geven over de Europese Digital Decade doelstellingen voor 2030 en specifiek ingaan op de oproep (call) voor projecten met als thema 5G for Smart Communities. Deze call valt onder het Europese fonds Connecting Europe Facility (CEF) – Digital valt. Daarna volgt een discussieronde over samenwerking tussen mobiele providers, fabrikanten van technologie en overheden en over de rol van Europese financiering bij het ondersteunen van 5G-projecten.

Er zijn deelsessies met onderwerpen als gezondheid, onderwijs, slimme steden en noodhulp. Ook zijn er presentaties van projecten uit de eerdere call van CEF Digital die vertellen over hun ervaringen en tips geven.