Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Comité van de Regio’s consultatie over de energie-unie

8 juni @ 10:00 13:00

Wat vindt uw gemeente van de Green Deal? Het Comité van de Regio’s organiseert een hybride consultatie over de Green Deal op 8 juni 2023 van 10:00 tot 13:00. Momenteel ontwikkelt het Comité een gezamenlijke visie over mogelijke wijzigingen aan de verordening inzake de governance van de energie-unie en van de klimaatactie (2018/1999). U kunt hierover uw inbreng geven tijdens het evenement of via een schriftelijke inzending.  Klik hier om u aan te melden.

De energie-unie maakt een belangrijk deel uit van de Green Deal en het Europese energiebeleid. De energie-unie moet zorgen voor een betrouwbare, klimaatvriendelijke en betaalbare energievoorziening. Dat doet het door doelstellingen te stellen voor onder andere energie-efficiëntie en de ontwikkeling van nieuwe en hernieuwbare energie. Het Comité voorziet een grotere voor decentrale overheden om deze doelen te halen met voldoende middelen om dat ook te bewerkstelligen. Nu vraagt het Comité naar de inbreng van decentrale overheden om tot een gezamenlijk standpunt te komen.

Het evenement vindt plaats in Brussel in het kantoor van het Comité van de Regio’s, maar het is ook online te volgen. Het evenement zal in het Engels en het Kroatisch gehouden worden.