Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van Europa: Netwerkevenement gemeenten in Europa

09 mei 13:30 - 17:30

De VNG organiseert samen met de gemeente Utrecht en de koepel voor Europese gemeenten en regio’s (CEMR) een netwerkevent. Wilt u meer weten over samenwerking op Europese onderwerpen, zoals het EU Green City Accord? Kom dan op de Dag van Europa naar dit netwerkevent. Tijdens het evenement wordt door verschillende sprekers ingegaan op de mogelijkheden en kansen die samenwerking op Europese onderwerpen voor gemeenten biedt. Hierbij zal de focus liggen op het Green City Accord en LIFE.

Het evenement richt zich op de adviseurs binnen gemeenten en medewerkers die zich bezig houden met Europese onderwerpen en in gesprek willen gaan met gemeenten die werken met Europese onderwerpen.

Green City Accord

Het Green City Accord is een initiatief van de Europese Commissie om steden schoner en gezonder te maken. Door het akkoord te ondertekenen, verbinden gemeenten zich ertoe om op 5 gebieden in actie te komen: lucht, water, biodiversiteit, circulaire economie en afval en geluid.

LIFE

LIFE is het Europees subsidieprogramma voor milieu-, energie- en klimaatbeleid. De nieuwe LIFE-subsidie voor de periode 2021 -2027 bestaat uit 4 deelprogramma’s en biedt subsidie aan projecten die op 1 van deze onderwerpen Europees beleid verder ontwikkelen of in de praktijk brengen.

Meer informatie en aanmelding via de VNG-website.

Locatie

Stadskantoor Utrecht
Stadsplateau 1
Utrecht,3521 AZ
+ Google Maps