Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Deadline aanmelding PROSPECT+ capacity-building programme

14 april Gehele dag

Ben jij binnen jouw gemeente of regio bezig met het opzetten van energie- en klimaatmaatregelen en ben je op zoek naar nieuwe manieren om deze projecten te financieren? Meld je dan voor 14 april aan als mentee binnen het PROSPECT+ capacity-building programma van Energy Cities.

PROSPECT+ capacity-building programme is een leergang op het gebied van innovatieve financiering. Je kunt onder andere meer te weten komen over geldstromen als energieprestatiecontracten, groene gemeentelijke obligaties, revolverende fondsen en burgerfinanciering. Tijdens de leergang krijg je te horen van collega’s van andere Europese decentrale overheden die zelf al succesvol gebruik gemaakt hebben van deze gelden. Het is dan ook de juiste plek om je te oriënteren voordat jij jouw eigen innovatieve financieringsproject opzet.

Het PROSPECT+ programma biedt trainingen op het gebied van hoe gemeenten en provincies het beste hun energie-duurzame projecten kunnen voorbereiden, financieren en evalueren. Er zijn speciale trainingen op vijf thematische gebieden, namelijk:

  1. Overheidsgebouwen
  2. Private bouw
  3. Straatverlichting
  4. Transport
  5. De sectoroverstijgende categorie

Deelname is gratis. Alle lokale en regionale overheden binnen Europa kunnen zich aanmelden.