Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Europese week van regio’s en steden

10 oktober 2022 @ 08:00 13 oktober 2022 @ 17:00

Van 10 tot en met 13 oktober 2022 wordt de twintigste editie van de Europese week van regio’s en steden georganiseerd. Dit evenement vormt een forum om gemeenschappelijke uitdagingen voor regio’s en steden in Europa te bespreken.

Door het samenbrengen van beleidsmakers en experts op het gebied van cohesiebeleid met belanghebbenden uit onder meer het bedrijfsleven, de academische wereld en de media worden mogelijke oplossingen voor deze uitdagingen gezocht. Ook is het evenement gericht op het vergemakkelijken van samenwerking tussen regio’s en steden, het bieden van een platform voor het uitwisselen van ervaringen en het voeden van debat over EU-cohesiebeleid in een bredere context.

Deelname staat open voor onder meer nationale, regionale en lokale overheden, experts op het gebied van cohesiebeleid, vertegenwoordigers van private bedrijven, academici, journalisten en private personen die deel willen nemen aan het debat. De uitvoering van 2022 is gericht op de groene transitie, de digitale transitie, territoriale cohesie en mogelijkheden voor de jeugd. De registratie staat open vanaf 31 augustus 2022.