Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Informatie-bijeenkomst missie klimaatneutrale steden

11 november 2021 @ 15:00 - 17:00

Gratis

Op 11 november 2021 om 15:00 organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) het gratis online evenement ‘Horizon Europe Missie-calls & burgerbetrokkenheid’. Dit evenement dient ertoe om geïnteresseerden te informeren over de oproepen die begin 2022 gedaan zullen worden voor vijf nieuwe EU-missies met doelstellingen voor 2030. Deze missies vallen onder het Horizon Europe programma. Tijdens het evenement, dat in het Engels zal plaatsvinden, worden ervaringen gedeeld op het gebied van burgerparticipatie bevorderen bij innovatie en onderzoek. Daarna zal in parallelle sessies voor alle missies een overzicht van de oproepen gegeven worden en vragen beantwoord worden. De missies zullen betrekking hebben op de gebieden van van klimaatadaptie, bodems, oceanen en wateren, kanker en, ten slotte, klimaat-neutrale steden.

100 klimaatneutrale steden

De Europese Unie heeft de missie om in 2030 honderd klimaatneutrale steden te hebben. Dat is een belangrijk onderdeel van de doelstellingen van de Green Deal en Fit for 55. Het doel hiervan is niet alleen een afname van CO2-uitstoot, maar ook het leren van lessen over het vergroenen van steden. Immers zullen de gekozen steden een voortrekkersrol op gebied van duurzaamheidsinnovatie gaan vervullen. Zo kunnen deze steden alle andere steden in Europa in staat stellen om hun voorbeeld in 2050 te volgen. Het is de bedoeling dat de deelnemende steden divers zijn wat betreft bevolkingsaantal en geografische verspreiding. Desnoods zullen er meerdere uitvragen komen om dit te bereiken. Met gekozen steden wordt een ‘Climate City Contract’ gesloten, dat niet juridisch bindend is maar een zichtbare politieke toewijding is die plannen en een investeringsplan uitstippelt om in 2030 klimaatneutraliteit te behalen. Het project omvat geen volledige financiering van de verduurzamingsinspanningen, maar deelnemende steden ontvangen wel een label waarmee zij hun voortgang onder de aandacht kunnen brengen.

U kunt zich voor het evenement registreren en sessies om deel te nemen kiezen via deze link. Na registratie zal u enkele dagen voor aanvang een deelnamelink ontvangen.

Gegevens

Datum:
11 november 2021
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Gratis
Site:
https://www.rvo.nl/actueel/evenementen/online-evenement-horizon-europe-missie-calls-burgerbetrokkenheid

Locatie

Organisator