Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Kennissessie: Even opfrissen… de AVG

08 juni 15:00 - 15:30

De bescherming van persoonsgegevens is een actueel thema. In de praktijk gaat het regelmatig mis, met alle gevolgen van dien. Denk bijvoorbeeld aan de berichten over datalekken die in het nieuws zijn geweest, of wanneer de Autoriteit Persoonsgegevens weer een boete geeft voor de overtreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). De AVG, die sinds 25 mei 2018 van kracht is, zet duidelijk de verplichtingen voor decentrale overheden uiteen. De decentrale overheid dient in zijn rol van verwerkingsverantwoordelijke te voldoen aan een breed spectrum van eisen.

In deze online kennissessie gaan we in op alle relevante zaken uit de AVG, van het inrichten van het verwerkingsregister en het opstellen van een privacybeleid tot het melden van datalekken. En wat schrijft de AVG voor als je gegevens in een derde land worden beheerd? Juridisch adviseur Evelien van Buuren en directeur-bestuurder Fenna Pols, beiden van Kenniscentrum Europa decentraal, beantwoorden deze en andere vragen.

De gratis kennissessie biedt een inleiding in het privacyrecht en de regels op het gebied van de bescherming van persoonsgegevens. Dit is daardoor zowel een introductie- als opfriscursus. Heeft u in uw werkzaamheden te maken met AVG, meld u dan hier aan.

Gegevens

Datum:
08 juni
Tijd:
15:00 - 15:30
https://europadecentraal.nl/presentatieaanbod/kennissessies/