Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Ondertekening Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven en Inkopen 2022-2025

24 november @ 15:30 17:30

Op 24 november wordt het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven (MVOI) voor de periode 2022 tot en met 2025 ondertekend. Op uitnodiging van Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) kunnen overheden het Manifest ondertekenen. Door dit te doen, spreken deze overheden af dat zij een actieplan schrijven voor maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) en hun voortgang op dit gebied bijhouden. Het Ministerie van IenW heeft eerder een Actieplan MVI opgesteld waarin de doelen, acties en ambities van dit ministerie om met het inkoopproces maatschappelijke impact te maken zijn vastgelegd.

Bij maatschappelijk verantwoord inkopen zetten decentrale overheden hun koopkracht in om bij te dragen aan de oplossing van maatschappelijke problemen. Zo worden marktpartijen gestimuleerd om meer sociale en duurzame producten en diensten te ontwikkelen, omdat de markt hiervoor groeit.

Het Europees aanbestedingsrecht biedt enkele gereedschappen en procedures voor maatschappelijk of innovatief aanbesteden die gebruikt kunnen worden om de doelen van onder meer het MVOI na te streven, zoals het innovatiepartnerschap of de concurrentiegerichte dialoog. Het Manifest benoemt onder meer de Sustainable Development Goals (SDG’s) als hulpmiddel: door deze doelen te vertalen in doelstellingen van de eigen organisatie kunnen deze een kompas vormen om maatschappelijke doelen aan te gaan door middel van inkoopbeleid. Zie ook dit interview.

Deelname aan de ondertekening is gratis. U kunt zich via manifestmvoi@congresbureau.nl opgeven om ook het Manifest te ondertekenen, fysiek of digitaal.

Gratis

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

070 456 00 00

Bekijk de site van Organisator

Internationaal congres centrum van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

Rijnstraat 8
Den Haag, 4125XA Nederland