Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Deadline registratieperiode gaststad voor ‘Cities Forum’ 2023

31 januari

Steden kunnen zich kandidaat stellen als gaststad voor de vijfde editie van het Cities Forum. Stedelijke uitdagingen staan centraal bij het congres dat zal plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2023. De  volgende thema’s zullen onder andere hierbij aan bod komen: het cohesiebeleid, de Green Deal, Agenda 2030, het Handvest van Leipzig en de stedelijke agenda voor de EU. Steden kunnen zich inschrijven tot en met 31 januari 2022.

Verwachtingen

De Europese Commissie, onder leiding van DG Regio, is op zoek naar een gaststad die de vijfde editie van het Cities Forum op zich wil nemen. Deze editie zou zowel fysiek als hybride plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2023. De verwachting is dat er 700 deelnemers zouden zijn over een periode van twee dagen. De Commissie zoekt momenteel een gaststad die deels de organisatie op zich kan nemen. Een mogelijke gaststad moet onder meer aan de volgende criteria voldoen:

  • Een locatie hebben;
  • Gemakkelijk bereikbaar zijn;
  • Helpen met communicatie over het evenement;
  • Het kunnen betrekken van stedelijke belanghebbenden bij het Forum;
  • Ervaring hebben met het Cohesiebeleid van de EU.

Inschrijving

Steden kunnen zich inschrijven via deze pagina tot en met 31 januari 2022. De verwachting is dat de Commissie tegen maart 2022 een beslissing neemt.