Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

VNG Dialoog Europese Fondsen

12 november 2020 16:15 - 17:30

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) houdt op 12 november 2020 een online dialoog over de Europese fondsen. Deze zijn opnieuw ingericht in het Meerjarig Financieel Kader voor 2021-2027.Verschillende sprekers gaan in op de gevolgen van de nieuwe EU-subsidies en het Europese crisis- en herstelfonds (Next Generation EU) voor gemeenten.

Programma

Een van de deelnemers aan de dialoog is Staatssecretaris Mona Keijzer van het ministerie van  Economische Zaken en Klimaat. Zij wordt geïnterviewd over de mogelijkheden die de Europese structuurfondsen en het crisis- en herstelpakket bieden voor gemeenten om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Onderwerpen die aan bod komen zijn investeringen in innovatie, verduurzaming, digitale transitie en herstel van de arbeidsmarkt. Wethouder René de Heer van de gemeente Zwolle, woordvoerder EU-fondsen namens de VNG, gaat ook in op deze onderwerpen.

Pieter Jeroense, plaatsvervangend algemeen directeur van de VNG, geeft een toelichting hoe de VNG gemeenten de komende tijd informeert over en gaat ondersteunen in het proces rond de Europese fondsen.

Deelname

Belangstellenden kunneneelnemen aan de Europa-dialoog door zich aan te melden via dit registratieformulier. Tijdens de dialoog is er gelegenheid om vragen te stellen.

Doelgroep

Burgemeesters, wethouders en ambtenaren

Organisator

VNG

Gegevens

Datum:
12 november 2020
Tijd:
16:15 - 17:30
Bekijk de site van Evenement

Locatie

Online webinar