Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Webinar Urban Agenda for the EU: De Groene Stad

27 september 14:00 - 16:00

Hoe kunnen stedelijke initiatieven en acties groene, rechtvaardige en productieve steden in de EU ondersteunen?

Wat hebben we geleerd van de huidige Urban Agenda for the EU (UAEU)? Wat kunnen we bij de volgende UAEU beter of anders doen? En hoe kunnen we steden helpen op een strategische manier bij te dragen tot duurzame stedelijke ontwikkeling? Deze vragen komen aan bod in een reeks van drie webinars over de groene, rechtvaardige en productieve dimensies in Europese steden. Dit zijn drie peilers in het New Leipzig Charter. De webinars zijn bedoeld om initiatieven van steden onder de aandacht te brengen over de wijze waarop de implementatie van deze dimensies op lokaal niveau kan worden bevorderd.

Het tweede webinar gaat over de groene stadsdimensie. Hierin zullen sprekers, onder andere actieleiders van de UAEU, ervaringen delen met een focus op hoe de uitvoering van de groene peiler van het New Leipzig Charter kan worden bevorderd. Energie-efficiëntie, herstel en op natuur gebaseerde oplossingen staan in dit webinar centraal. Daarna richt het webinar zich op de toekomst, met presentaties van relevante DG’s van de Europese Commissie over lopende of komende initiatieven op het gebied van stedelijke ontwikkeling en de groene stad.

Geïnteresseerd? Aanmelden voor het webinar kan via deze link. Het volledige programma en meer informatie over deze webinar is hier te vinden.