Home Events Congres van de Internationale Federatie van Europees Recht (FIDE) 2020

Congres van de Internationale Federatie van Europees Recht (FIDE) 2020

Van 29 augustus tot en met 1 september 2020 organiseert de Nederlandse Vereniging voor Europees Recht (NVER) in Den Haag het tweejaarlijks terugkerende congres van de Internationale Federatie van Europees Recht (FIDE) dat na bijna veertig jaar weer in Nederland plaatsvindt. Het FIDE-congres staat bekend als één van de belangrijkste en gezaghebbendste conferenties op het gebied van Europees recht.

Programma

Inmiddels hebben onder meer als hoofdsprekers toegezegd de president van het Hof van Justitie van de Europese Unie Koen Lenaerts, de president van het Gerecht van de Europese Unie Marc van der Woude, eerste vice-president van de Europese Commissie Frans Timmermans en de eerste Europees hoofdaanklager Laura Kövesi.

In diverse werkgroepsessies komen de centrale onderwerpen van het congres thematisch aan bod, te weten (i) de nationale rechter en de handhaving van het Europees recht, (ii) de praktijk van het nieuwe Europese gegevensbeschermingsrecht en (iii) het Europese mededingingsrecht en de digitale economie.

Naast de welkomstreceptie op woensdag zullen avondactiviteiten bestaan uit een diner in het Kunstmuseum Den Haag op donderdag en een galadiner in het Kurhaus in Scheveningen op vrijdag.

De organisatie van FIDE2020 verwacht vanuit heel Europa meer dan 500 Europeesrechtjuristen met een rijke diversiteit aan achtergronden en werkvelden (academici, advocaten, rechters en ambtenaren) te mogen ontvangen in Den Haag.

Wilt u deelnemen?

Schrijf u dan snel in via www.fide2020.eu/registration en profiteer tot eind januari 2020 van de vroegboekkorting!

Datum

30 08 2020 - 01 09 2020

Tijd

08:30 - 13:00

Locatie

The Hague Conference Centre
Anna van Buerenplein 29

Reacties zijn gesloten.