Home Events Democratiefestival

Democratiefestival

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en de VNG organiseren op 30 en 31 augustus het Democratiefestival. Op dit festival wordt gevierd dat we in een land leven waar iedereen zijn of haar mening mag geven, waar verschillen mogelijk zijn en waar we samen de keuzes maken. Het Democratiefestival vindt plaats op het eiland Veur-Lent bij Nijmegen.

Het festival biedt een breed scala aan activiteiten. Zo zijn er een Debatarena voor discussies over actuele thema’s, een klaslokaal waar topwetenschappers en specialisten op een begrijpelijke manier de laatste inzichten uit hun vakgebied presenteren, een workshop ‘speechen als Obama’ en excursies naar plekken op het eiland met bijzondere verhalen. Een afwisselend programma dat de komende maanden verder wordt aangevuld.

Alle burgemeesters, dijkgraven en commissarissen van de Koning zijn uitgenodigd om met een bus met inwoners naar het Democratiefestival te komen. Tijdens de reis hebben ze al volop gelegenheid om met inwoners over actuele lokale kwesties te praten.

Meer informatie

Meer informatie over het Democratiefestival vindt u op deze website.

Datum

30 08 2019 - 31 08 2019
Expired!

Tijd

All Day

Locatie

Veur-Lent
Oosterhoutsedijk

Reacties zijn gesloten.