Zoeken

ALTIJD OP DE HOOGTE?

Welke ontwikkelingen in de EU zijn van belang voor gemeenten, provincies en waterschappen? En wat betekent dat voor de dagelijkse praktijk?

Gedeputeerde Conny Bieze uitgeroepen tot EU Ambassadeur 2014

15 december 2014

De liberale fractie van het Europese Comité van de Regio’s heeft  op 10 december tijdens de LeaDeR Awards de prijs voor EU Ambassadeur 2014 uitgereikt aan de Gelderse gedeputeerde Conny Bieze. Zij krijgt deze prijs vanwege haar belangrijke bijdrage aan de Nederlands-Duitse samenwerking en het moderniseren van het openbaar vervoer (OV) in Gelderland.

De LeaDer Award werd uitgereikt in Brussel door Sir Graham Watson, president van de liberale fractie: “Regionale bestuurders staan niet altijd op de voorgrond, maar doen belangrijk werk. Met haar visie om het openbaar vervoer te moderniseren laat Conny Bieze zien hoe een regionaal politicus het verschil kan maken.”

OV Visie

Gedeputeerde Bieze wil de lege bussen in de regio vervangen door innovatieve vormen van flexibel vervoer: “Het openbaar vervoer in Gelderland is niet meer van deze tijd. Vraag en aanbod sluiten niet meer op elkaar aan. Hierdoor rijden er teveel lege bussen in de regio, terwijl veel bussen en treinen naar de stad overvol zitten.” De provincie Gelderland gaat de komende jaren drukke lijnen versterken en minder drukke lijnen vervangen door flexibel vervoer. Denk bijvoorbeeld aan combinaties van trein, bus, taxi en fiets.

Nederlands-Duitse samenwerking

Gelderland werkt nauw samen met Nordrhein-Westfalen om het goederenvervoer te verbeteren. Gedeputeerde Bieze: “Gelderland is de belangrijkste schakel tussen de Randstad en het Ruhrgebied. Dit biedt kansen voor logistiek en goederenvervoer. Die kansen kunnen we pakken als we samenwerking met onze Duitse buren intensiveren.”

LeaDeR Awards

De LeaDeR Awards (Liberal Democrat Regional and Local Politicians Awards)  is een initiatief van de liberaal democratische fractie van het Comité van de Regio’s, dat de Europese Commissie en het Europees Parlement adviseert. Er worden prijzen uitgereikt in zeven categorieën, waaronder Beste Campaigner en Beste Politieke Talent.

Door:

Vivian Stribos en Roxanne Koenis, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

Persbericht provincie Gelderland

X