Gelderland wint prijs Europese Ondernemende Regio 2019

9 juli 2018

De provincie Gelderland heeft de award voor de meest ondernemende regio in de EU gewonnen. In 2019 mag Gelderland zich samen met Asturië (Spanje) en Thessalië (Griekenland) European Entrepreneurial Region van het jaar noemen.

European Entrepreneurial Region

Het Europees Comité van de Regio’s beloont ieder jaar drie regio’s die zich onderscheiden met een duurzaam en innovatief ondernemersklimaat. De award bestaat sinds 2000 en werd eerder uitgereikt aan o.a. Lombardije, Noord-Brabant, Catalonië en Ile-de-France.

De Europese Ondernemende Regio award (EER) is een project dat EU-regio’s identificeert en beloont die een succesvolle en innovatieve strategie voor ondernemend beleid tonen, ongeacht hun omvang, welvaart en competenties. De regio’s met het meest toekomstgerichte en veelbelovende visieplan krijgen het label “European Entrepreneurial Region” (EER) voor een bepaald jaar. De award is een samenwerking met de Europese Commissie en wordt gesteund door UEAPMA, Eurochambres en Social Economy Europe.

Gelderland

Op woensdagavond 4 juli reikte Karl-Heinz Lambertz, president van het Europees Comité van de Regio’s, de EER award in Brussel uit aan economie gedeputeerde Michiel Scheffer. Gelderland krijgt de award voor haar duurzame innovatieklimaat.

Gelderland maakt werk van een ‘groene’ economie: een slimme en schone economie waarin afval de nieuwe grondstof is. De provincie daagt ondernemers uit werk te maken van innovatie en nieuwe oplossingen te zoeken voor de uitdagingen van morgen. Een goed voorbeeld is de ‘challenges’ voor de StartupDelta Summit: ruim 400 inzendingen met nieuwe ideeën voor klimaatverandering, voedselzekerheid en energietransitie.

Door:

Solange Kamm, Huis van de Nederlandse Provincies

Bronnen:

Gelderland een van de meest ondernemende regio’s in Europa, nieuwsbericht Publiek Denken
Gelderland wint de prijs voor de Europese Ondernemende Regio 2019, persbericht Europees Comité van de Regio’s
Gelderland meest ondernemende regio van Europa, nieuwsbericht provincie Gelderland