Zoeken

ALTIJD OP DE HOOGTE?

Welke ontwikkelingen in de EU zijn van belang voor gemeenten, provincies en waterschappen? En wat betekent dat voor de dagelijkse praktijk?

Informatiebijeenkomst Hoe bereid ik ondernemers voor op Brexit?

9 oktober 2018Brexit

Wilt u meer weten over de onderhandelingen en de voorbereidingen op Brexit? Kom dan op vrijdag 12 oktober naar de informatiebijeenkomst: Hoe bereid ik ondernemers voor op Brexit? Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Rijksoverheid speciaal voor organisaties (bijvoorbeeld gemeenten, provincies, uitvoeringsorganisaties en keuringsdiensten) die veel in contact staan met ondernemers die geraakt gaan worden door Brexit.

Het Verenigd Koninkrijk (VK) verlaat na 29 maart 2019 de Europese Unie. De gevolgen raken ons allemaal. Zoals het er nu naar uitziet is de impact voor bedrijven aanzienlijk. Door Brexit kunnen ook bedrijven te maken krijgen met hogere invoerkosten, complexere procedures en meer controles aan de grens. Dit raakt de logistiek en de inzet van personeel. Ook komt er een digitale grens, want allerlei bestaande manieren van betaling en databeheer gaan anders lopen. Brexit heeft dus gevolgen voor heel veel ondernemingen. Zelfs als bedrijven geen zaken doen met het VK, kunnen ze met de gevolgen te maken krijgen.

De komende maanden wordt meer duidelijk hoe de afspraken met het VK er in de toekomst uit kunnen gaan zien. Hierbij is een goede informatievoorziening over gevolgen onmisbaar. Tijdens deze bijeenkomst geven onder meer de Taskforce Brexit en Coördinatie-eenheid Contingency/Preparedness Brexit toelichting op de vorderingen van de Brexit onderhandelingen en wat er al aan informatie en zekerheden meegegeven kan worden aan bedrijven. De sprekers schetsen concrete voorbeelden van hoe u het beste ondernemers kunt voorbereiden op Brexit. Aan het eind van het programma krijgt u concrete tools om deze ondernemers te ondersteunen.

Datum:Vrijdag 12 oktober 13.00 – 15.00 uur
Locatie:Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl), Prinses Beatrixlaan 2 Den Haag.

RVO.nl is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Parkeren is op eigen gelegenheid in de omgeving (betaald).

Denk bij het bezoeken van RVO.nl aan een geldige Rijkspas of een geldig identiteitsbewijs (paspoort, nationale identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument). Bij de rijksoverheid geldt een identificatieplicht.

Programma:Moderator: Tessa de Rooij, Ministerie van Economische Zaken en Klimaat

Op het programma staan onder anderen sprekers van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Klimaat, de Gemeente Amsterdam, de Douane en de IND.

U krijgt ruim gelegenheid om uw vragen te stellen en er is een paneldiscussie over het voorbereiden op de verschillende scenario’s.

Meld u aan vóór 11 oktober. Wij hopen u te zien!

Aanmelden

X