Inschrijvingen Europese RegioStars Awards geopend

12 maart 2018

De Europese Commissie heeft het startschot gegeven voor de inschrijvingen van de jaarlijkse RegioStars Awards. De RegioStars zijn de prijzen voor de beste Europese projecten op het gebied van regionale ontwikkeling. Kandidaten kunnen zich tot 15 april 2018 aanmelden.

RegioStars Awards

De RegioStars Awards zijn een jaarlijkse competitie georganiseerd door Directoraat-Generaal Regionaal beleid en stadsontwikkeling (DG REGIO) van de Europese Commissie. Het doel van de RegioStars Awards is om best practices op het gebied van regionale ontwikkeling te identificeren en originele en innovatieve projecten te benadrukken die aantrekkelijk en inspirerend kunnen zijn voor andere regio’s en projectmanagers.

RegioStars 2018

De inschrijvingen voor de editie van 2018 zijn geopend. Naar aanleiding van het Europees jaar van het cultureel erfgoed 2018 is er een aparte prijscategorie voorzien met het thema: ‘Investeren in cultureel erfgoed’. Er zijn in totaal vijf prijscategorieën:

  1. Ondersteuning van de transitie naar slimme industrie
  2. Verduurzamen door een lagere CO2 uitstoot
  3. Het creëren van een betere toegang tot openbare diensten
  4. Aanpak van migratie uitdagingen
  5. Onderwerp van het jaar 2018: Investeren in cultureel erfgoed

Aanmelden

Inschrijven kan tot en met 15 april 2018 via het online platform van de RegioStars Awards. Een onafhankelijke jury zal de finalisten selecteren. De prijsuitreiking van de RegioStars Awards vindt dit jaar plaats op 9 oktober tijdens de Europese Week van de regio’s en steden 2018. De winnaars per categorie worden uitgenodigd de prijsuitreiking bij te wonen waar ze hun prijs krijgen uitgereikt door de Eurocommissaris voor regionaal beleid Corina Creţu.

Door:

Solange Kamm, Huis van de Nederlandse Provincies

Bronnen:

RegioStars Awards 2018, Europese Commissie DG REGIO
FAQ – RegioStars Awards competition 2018, Europese Commissie DG REGIO

Meer informatie:

Kick-off Europese Week van de regio’s en steden 2018, Europa decentraal