Kamercommissie Europese Zaken bezoekt Brussel

16 april 2018Brexit

Op maandag 9 april 2018 bracht een delegatie van de Tweede Kamercommissie Europese Zaken een bezoek aan Brussel in het kader van de Brexit. De Kamerleden gingen daar in gesprek met de belangrijkste Brexit-onderhandelaars bij de Europese Commissie, de Europese Raad en het Europees Parlement.

Bezoek aan Brussel

De rapporteurs op het dossier Brexit, de Kamerleden Anne Mulder (VVD), Pieter Omtzigt (CDA) en Lodewijk Asscher (PvdA) brachten samen met Kamerleden Martin van Rooijen (50PLUS), Roelof Bisschop (SGP) en  Farid Azarkan (DENK) een werkbezoek aan Brussel. Doel van het bezoek was om meer inzicht te verkrijgen in de stand van de onderhandelingen over het uittredingsakkoord. Ook de ideeën en gedachten over de nieuwe handelsrelatie tussen EU en VK kwamen aan de orde in dit werkbezoek.

De leden spraken in Brussel met de Nederlandse Permanent Vertegenwoordiger bij de Europese Unie (PV), De Ierse PV en de plaatsvervangend PV van het Verenigd Koninkrijk. In het Europees Parlement spraken de leden met Brexit rapporteur Guy Verhofstadt, bij de Europese Commissie met plaatsvervangend EU-onderhandelaar Sabine Weyand en bij de Raad met onderhandelaar Didier Seeuws.

De bevindingen van de rapporteurs zullen worden verwerkt in een verslag dat wordt gepubliceerd op de website van de Commissie Europese Zaken.

Door:

Solange Kamm, Huis van de Nederlandse Provincies

Bronnen:

Rapporteurs bezoeken Brussel om Brexit, nieuwsbericht Tweede Kamer