Nieuws

Publicatie: 17 juni 2019

Door: en


Op 21 juni organiseert het Gemeenschappelijk Centrum voor Onderzoek (JRC) van de Europese Commissie een evenement rondom de publicatie van het rapport ‘The future of road transport – implications of automated, connected, low-carbon and shared mobility’.

Rapport

Het rapport, ‘The future of road transport – implications of automated, connected, low-carbon and shared mobility’, kijkt naar enkele belangrijke factoren in de transformatie van het wegvervoer. Belangrijke factoren zijn onder andere gegevensbeheer, infrastructuren, communicatietechnologieën, cybersecurity en wetgeving. Daarbij houdt het rapport rekening met de potentiële impact op de economie, werkgelegenheid, energieverbruik en emissies, duurzaamheid van grondstoffen, democratie, privacy en de stedelijke context.
Uit het rapport blijkt dat de huidige veranderingen een kans bieden om te veranderen naar een transportsysteem dat efficiënter, veiliger, minder vervuilend en beter toegankelijk is voor grote delen van de samenleving in plaats van het huidige transportsysteem dat vooral is gericht op het bezit van een auto.

Lancering

De publicatie van het rapport vindt plaats op 21 juni vanaf 10.30 uur in Brussel. Tijdens de bijeenkomst wordt er een presentatie van de belangrijkste bevindingen van het rapport gegeven, gevolgd door een bespreking met de adjunct-directeur-generaal van DG MOVE en een panel van internationale deskundigen.

Meer informatie

Launch event: Report “The future of road transport – Implications of automated, connected, low-carbon and shared mobility”