Nieuws

Publicatie: 17 juni 2019

Door: en


Nederland is voor het eerst geëindigd bij de top-3 landen in Europa als het gaat om de kracht van de digitale economie. Dat werd bekendgemaakt in de jaarlijkse Digital Economy and Society Index (DESI) van de Europese Commissie.

Digital Economy and Society Index

De Digital Economy and Society Index (DESI) is een toonaangevende index die wordt samengesteld door de Europese Commissie. De index maakt aan de hand van de volgende factoren een ranglijst: (1) de kwaliteit van de digitale infrastructuur; (2) het gebruik van digitale toepassingen door en online vaardigheden van inwoners; (3) de mate en wijze waarop het bedrijfsleven digitaal actief is en (4) de online dienstverlening van de overheid.

Nederland

Nederland noteerde op de totale ranglijst over de digitale economie de vierde plek in 2017 en 2018. In de ranglijst van 2019 is Nederland gestegen naar de derde plek achter Finland en Zweden. Wat betreft de beschikbaarheid van zowel vaste breedbandnetwerken als mobiele netwerken (4G) voor internet, tv en telefonie eindigt Nederland op de eerste plek.

Staatssecretaris Mona Keijzer

Staatssecretaris Mona Keijzer, van Economische Zaken en Klimaat: “Deze hoge positie is géén vaststaand gegeven. De snelle mondiale digitalisering vraagt nu om actie om te zorgen dat ons bedrijfsleven banen en inkomsten kan vasthouden en consumenten digitaal vaardig blijven. Zoals de deze week gepresenteerde nota mobiele communicatie, waarin ik namens het kabinet de strategie heb uiteengezet voor de komst van snelle mobiele communicatie zoals 5G.”

Meer informatie

Meer informatie over het onderzoek vindt u hier.
Het landverslag van Nederland vindt u hier.

Bron

Nederland in top-3 EU-ranglijst digitale economie, nieuwsbericht Accountancy van morgen