Nieuws

Publicatie: 27 mei 2019

Door:


Het chipbeveiligingsbedrijf Intrinsic ID uit Eindhoven heeft voor de verdere ontwikkeling van chipbeveiligingssystemen een lening van 11 miljoen euro gekregen van de Europese Investeringsbank (EIB).

Chipbeveiliging

De lening wordt verstrekt door de Europese investeringsbank en gegarandeerd door het Europees Fonds voor strategische investeringen.
Intrinsic ID komt voort uit Philips en heeft zich gespecialiseerd op de beveiliging van chips. Het bedrijf is wereldmarktleider op het terrein van chipbeveiliging en groeide in de afgelopen vier jaar van 20 naar zo’n 30 medewerkers, op het hoofdkantoor in Eindhoven, de vestiging in Sunnyvale in Californië en het verkoopkantoor in China.
Al meer dan 135 miljoen chips zijn van de oorspronkelijk door Philips ontwikkelde technologie voorzien. Ze zitten in chips voor bijvoorbeeld telefoons, tablets, betaalkaarten en communicatieapparatuur voor defensie.

Ontwikkeling

Dankzij de EIB-lening kan Intrinsic ID opschalen, terwijl het zich richt op de uitbreiding van haar technologie-ontwikkelingsactiviteiten voor unieke en niet-kloonbare identiteiten voor op het web aangesloten apparaten. De producten van Intrinsic ID zijn gebaseerd op de gepatenteerde SRAM PUF – physical unclonable function – technologie. Deze maakt een digitale vingerafdruk mogelijk, die dient als een unieke identiteit voor microprocessors en andere halfgeleiderapparaten.

Reactie Europese Commissie

Carlos Moedas, Eurocommissaris voor Onderzoek, Wetenschap en Innovatie, zei in een reactie: “Intrinsic ID heeft duidelijk sterke ambities binnen de beveiligingstechnologiesector en de EU is trots dat ze haar onderzoeks- en innovatieplannen kan ondersteunen. Ongeveer een kwart van de totale investeringen onder het Junckerplan zijn tot zover gericht op onderzoek, ontwikkeling en innovatie, wat duidelijk maakt hoe belangrijk dit onderwerp voor beleidsmakers is, en hoe groot de marktvraag is.”

Bronnen:

#InvestEU: Intrinsic ID krijgt lening van €11m van Europese Investeringsbank, Europese Commissie
Chipbeveiliger Intrinsic ID uit Eindhoven krijgt lening 11 miljoen euro van Europa, nieuwsbericht ED