Nieuws

Publicatie: 26 juni 2023

Door:


Aan de hand van uitsluitingsgronden kunnen aanbestedende diensten bepaalde ondernemers uitsluiten van deelname aan de aanbesteding. Decentrale overheden maken hier regelmatig gebruik van, bijvoorbeeld bij het uitsluiten van partijen die in het verleden slecht hebben gepresteerd of wanneer de wens bestaat om een bedrijf uit te sluiten in verband met schending van het milieurecht. Hier blijken nog veel vragen over te leven, zoals welke bewijsstukken er nodig zijn en of er ook van de toepassing van uitsluitingsgronden kan worden afgezien. In dit deel van KED legt uit beantwoorden we deze vragen en meer. De geschiktheidseisen, selectiecriteria en gunningscriteria komen in de volgende KED legt uit aan bod.

Uitsluitingsgronden

KED legt uit: Uitsluitingsgronden is hier te vinden.

Mocht u vragen hebben over deze publicatie of worstelen met andere aanbestedingsrechtelijke kwesties dan kunt u ons een e-mail sturen via info@europadecentraal.nl.

Volgende deel

Het volgende deel van deze serie is KED legt uit: Geschiktheidseisen, selectiecriteria en gunningscriteria. Dit deel zal meegaan met de Ster van 18 juli 2023. De serie zal na de zomerstop van de Europese Ster verder gaan.

De andere delen van KED legt uit zijn hier te vinden.