Nieuws

Publicatie: 21 november 2022

Door: , , en


Het nieuwste deel van KED legt uit geeft antwoord op alle vragen rondom verantwoord aanbesteden. Dit sluit goed aan bij de ondertekening van het Manifest Maatschappelijk Verantwoord Opdrachtgeven op 24 november 2022. Overheden kunnen het Manifest ondertekenen op uitnodiging van Staatssecretaris Vivianne Heijnen van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Door dit te doen, spreken deze overheden af dat zij een actieplan schrijven voor maatschappelijk verantwoord inkopen (MVI) en hun voortgang op dit gebied bijhouden. IenW heeft eerder een Actieplan MVI opgesteld waarin de doelen, acties en ambities van dit ministerie om met het inkoopproces maatschappelijke impact te maken zijn vastgelegd.

Voor decentrale overheden houdt maatschappelijk verantwoord inkopen in dat ze hun koopkracht inzetten om bij te dragen aan de oplossing van maatschappelijke problemen. Zo worden marktpartijen gestimuleerd om meer sociale en duurzame producten en diensten te ontwikkelen, omdat de markt hiervoor groeit.

Verantwoord aanbesteden

KED legt uit: Verantwoord aanbesteden is hier te vinden.

Mocht u vragen hebben over deze publicatie of worstelen met andere aanbestedingsrechtelijke kwesties dan kunt u ons een mail sturen via helpdesk@europadecentraal.nl.

Volgende deel

Het volgende deel van deze serie is KED legt uit: Contractduur en waardebepaling. Dit deel zal meegaan met de laatste Europese Ster van 2022 op 13 december.

De andere delen van KED legt uit zijn hier te vinden.