Meer informatie:

MEER INFORMATIE

Milieu en vervoer

Onder Vervoer leest u meer informatie over Vervoersaspecten bij milieu.

MEER WETEN OVER DIT ONDERWERP?

Werkt u voor een decentrale overheid of het Rijk en hebt u een vraag over dit onderwerp? Neem dan contact op met de helpdesk van Europa decentraal:

STEL UW VRAAG


Meer informatie:

MEER INFORMATIE

Nieuws Milieu en vervoer

Meld u aan voor EU-leerprogramma stedelijke duurzame mobiliteit

Geïnteresseerden voor het derde en vierde CIVITAS-leerprogramma Sustainable Urban Mobility Plans (SUMP) kunnen zich nog tot 23 april aanmelden voor de twee leerprogramma’s, zo bericht de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). De leerprogramma’s starten respectievelijk in september en december 2018 en duren een half jaar.

Lees het volledige bericht

Duitse steunmaatregel van € 300 miljoen voor laadpalen elektrische auto’s rechtmatig

De Europese Commissie heeft het voorstel van Duitsland om € 300 miljoen te investeren in laadpalen voor elektrische auto’s gehonoreerd. Volgens de Commissie is de steunmaatregel in overeenstemming met de EU-staatssteunregels. Ook dicht de maatregel een gat in de markt zonder daarbij de interne markt onnodig te verstoren.
Lees het volledige bericht

EU Transport Scoreboard: Nederland beste infrastructuur

Op 27 oktober heeft de Europese Commissie de nieuwe editie van het ‘EU Transport Scoreboard’ gepubliceerd. Nederland staat voor de derde keer op rij op de eerste plek. Het scoreboard vergelijkt de Europese lidstaten op 30 verschillende indicatoren met betrekking tot transport. De informatie voor het scoreboard is verkregen uit publieke bronnen als Eurostat, World Economic Forum en European Environment Agency.

Lees het volledige bericht

Europese MobiliteitsWeek 2016 in het teken van slim en duurzaam vervoer

Ieder jaar vindt in de derde week van september de Europese MobiliteitsWeek plaats. Tijdens deze week kunnen gemeenten uitvoering geven aan bepaalde (duurzame) vervoersdoelstellingen van de Europese Commissie. Bijvoorbeeld het initiatief voor een autovrije zondag. Het thema voor dit jaar is ‘Slimme en duurzame mobiliteit, een investering voor Europa’.

Lees het volledige bericht

Is de Europese Unie klaar voor een nieuw tijdperk in wegtransport?

Innovatie is één van de centrale thema’s in het Nederlandse voorzitterschap. Slimme mobiliteit in de vorm van bijvoorbeeld zelfrijdende auto’s en truck platooning sluit hier goed bij aan. Over de vraag of Europa ook al klaar is voor zo’n nieuw tijdperk in wegtransport werd gediscussieerd tijdens de informele transport en milieu Raad van 14 april. De transportministers van 28 lidstaten spraken in Amsterdam voor het eerst op politiek niveau in de EU over geautomatiseerde vervoersmogelijkheden.

Lees het volledige bericht

De MiliEUverkenner is weer up-to-date!

Wilt u voor uw gemeente, provincie of waterschap snel de stand van zaken omtrent milieuregelgeving vinden? Dat kan met de MiliEUverkenner! Alle informatie is nu nog makkelijker te vinden, want de MiliEUverkenner heeft een andere indeling. Europa decentraal wil de milieuexperts hartelijk danken voor hun bijdrage, omdat zij meerdere malen per jaar een inhoudelijke bijdrage leveren aan de MiliEUverkenner.
Lees het volledige bericht

X