Oproep om feedback te geven voor de nieuwe Europese agenda voor cultuur

26 maart 2018

De Europese Commissie opent de mogelijkheid om feedback te geven op de roadmap ‘De Nieuwe Europese Agenda voor Cultuur’.

Roadmap

Roadmaps zijn bedoeld om burgers en belanghebbenden te informeren over het werk van de Commissie zodat zij feedback kunnen geven en effectief kunnen deelnemen aan toekomstige consultatie mogelijkheden. Burgers en belanghebbenden worden met name uitgenodigd om hun mening te geven en relevante informatie die zij hebben te delen zodat de Commissie problemen en mogelijke oplossingen goed in beeld krijgt.

Nieuwe Europese agenda voor cultuur

De diversiteit in Europese culturen is een belangrijk onderdeel van de Europese gemeenschappen en economie. Het is inmiddels tien jaar geleden dat de Europese Agenda 2007 werd aangenomen en door nieuwe strategische uitdagingen op het gebied van samenleving, economie en externe relaties is een herziening van de Europese Agenda nodig. 2018 is het Europese jaar voor cultureel erfgoed, een directe aanleiding om de agenda voor cultuur te herzien.

Het doel van de voorgestelde nieuwe agenda voor cultuur is het bevorderen van de culturele dimensie van de EU, met nadruk op het verbeteren van de Europese identiteit door middel van cultuur en waarden. De agenda voor cultuur zal ernaar streven om bij te dragen aan grotere sociale cohesie, herpositionering van de Europese Unie in de context van de wereldwijde publieke diplomatie, en het aanpakken van de belangrijkste sociale, politieke en technologische ontwikkelingen van het afgelopen decennium.

De periode voor feedback loopt van 20 maart tot en met 17 april 2018.

Door:

Solange Kamm, Huis van de Nederlandse Provincies

Meer informatie:

The New European Agenda for Culture, Europese Commissie
Roadmap ‘De Nieuwe Europese Agenda voor Cultuur’, Europese Commissie