Presentatieaanbod

Wilt u als gemeente, provincie of waterschap meer weten over de verplichtingen en kansen die Europese regels u bieden? Of de kennis binnen uw organisatie over bijvoorbeeld aanbesteden, staatssteun of de AVG vergroten? Kenniscentrum Europa decentraal biedt presentaties op locatie aan. Afhankelijk van het aantal deelnemers en de doelgroep kan dit kosteloos worden verzorgd.

Nieuw: online Kennissessies

Vanwege de coronacrisis biedt Kenniscentrum Europa decentraal nu ook online kennissessies aan. Dit zijn korte online bijeenkomsten waar een onderwerp op het gebied van Europees recht en beleid wordt toegelicht met daarna gelegenheid voor korte vragen en antwoorden.

Agenda Kennissessies

Dinsdag 8 juni 2021 online kennissessie over de AVG


Vanwege de corona maatregelen kunnen de onderstaande presentaties momenteel alleen in aangepaste vorm via teams worden aangeboden. Neem a.u.b. contact op om te informeren naar de mogelijkheden.


Staatssteun

Duur: +/- 2 uur Na het bijwonen van deze presentatie bent u beter in staat om te signaleren wanneer u in uw werkzaamheden met staatssteun te maken heeft en hoe u vervolgens te werk kunt gaan.

Lees meer


Aanbesteden

Duur: +/- 1,5 uur

Wat zijn de meest geconstateerde fouten en red flags op het gebied van Europees aanbesteden? De juridisch adviseurs van Europa decentraal helpen u bij een juiste toepassing van Europees aanbestedingsrecht.

Lees meer


Algemene Verordening Gegevensbescherming

Duur: +/- 1 uur

Waar moet u op letten bij het verwerken van persoonsgegevens? In deze presentatie wordt een overzicht gegeven van de belangrijkste vereisten van de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en actuele ontwikkelingen voor decentrale overheden.

Lees meer


Europabewuste overheidsprofessional

Duur: +/- 1,5 uur

Welke Europees recht en beleid is echt belangrijk voor uw dagelijkse praktijk? En hoe blijft u op de hoogte van essentiële jurisprudentie? Dat komt aan bod tijdens deze presentatie.

Lees meer


Introductie: uw organisatie en de EU

Duur: 45 min – 1 uur

Op welke manieren raakt Europees recht en beleid uw werkzaamheden voor een gemeente, provincie of waterschap? En welke diensten biedt Europa decentraal kosteloos aan u aan om u daarbij te ondersteunen? Stel ons uw vragen over aanbesteden, staatssteun, de AVG, duurzaamheid en andere Europese thema’s.

Aanvragen


Workshop op maat?

Wilt u een op maat gemaakte presentatie over een van onze beleidsdossiers, die volledig ingaat op de specifieke vragen die uw organisatie heeft? Of wilt u in workshopvorm met ons aan de slag met een casus? Dit kunnen wij (mogelijk tegen betaling) bieden. Neem contact met ons op of vul het aanvraagformulier in.

Aanvragen


Kosteloze presentatie?

Kenniscentrum Europa decentraal kan kosteloos een presentatie verzorgen bij u op locatie indien:..de presentatie een presentatie uit ons standaardaanbod is (staatssteun, aanbesteden, AVG of de Europabewuste overheidsprofessional).

..uw organisatie een gemeente, waterschap, provincie, ministerie of samenwerkingsverband is, of indien u bij de VNG, de UvW of het IPO werkt.

..indien er minimaal 30 deelnemers bij de presentatie aanwezig zijn die werkzaam zijn bij een gemeente, provincie, waterschap, ministerie, een samenwerkingsverband, het IPO, de UvW of de VNG.

Neem voor meer informatie contact op met bijeenkomsten@europadecentraal.nl of via telefoonnummer 070 – 338 10 90.